Select your Top Menu from wp menus

Cinci persoane sunt învinuite de spălare de bani în valoare de peste 130 de milioane de lei

Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a Centrul Naţional Anticorupţie, în comun cu Procuratura Anticorupţie, a documentat şi anihilat o grupare criminală internaţională specializată în sustragerea şi spălarea banilor în proporţii deosebit de mari cu atribuirea acestora a unui carater legal.

Astfel, în perioada 2010-2012, sub pretextul atribuirii caracterului legal unor activităţi virtuale, prin folosirea documentelor false, au fost spălate mijloace financiare în sumă de 134 milioane de lei.

În urma acţiunilor de urmărire penală a fost identificat un grup de societăţi care anterior practicau activităţi suspecte, iar ulterior s-au încadrat în schemă ca societăţi care achiziţionau produse agricole, ridicînd numerar în valoare de peste 40 milioane de lei.

Din grupare făceau parte 5 persoane (moldoveni, ucraineni, moldoveni din zona transnistriană, etc.), iar fiecare membru avea atribuţii clare în realizarea schemei frauduloase.

Pentru documentarea acestui caz a fost solicitată asistenţă juridică a 5 state: Letonia, Lituania, Marea Britanie, Ucraina şi Cehia, iar pe faptul dat s-au iniţiat 9 cauze penale pentru spălare de bani, evaziuni fiscale, falsuri în documente şi sustragere, care s-au conexat într-o singură procedură.

În prezent, le-a fost înaintată învinuirea la 5 persoane, iar conducătorul şi organizatorul grupării criminale a fost anunţat în căutare generală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cinci-persoane-sunt-invinuite-de-spalare-de-bani-in-valoare-de-peste-130-de-milioane-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19