Select your Top Menu from wp menus

Până la 21 mai controalele la frontieră vor fi simplificate

Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră anunţă că în preajma sărbătorilor Pascale, va fi suplimentat numărul colaboratorilor punctelor de trecere a frontierei care desfăşoară controlul mijloacelor de transport şi a documentelor, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieșire. În acest sens, în vederea fluidizării tarficului în posturile vamale, au fost purtate discuţii şi cu autorităţile de frontieră a statelor vecine care de asemenea vor suplimenta numărul personalului în dependenţă de necesitate.
Activităţile menţionate sunt puse în aplicare începând cu 21 aprilie şi vor dura până la 21 mai a.c.. Fluxul de persoane şi mijloace de transport va fi monitorizat 24 din 24 ore şi, în cazul în care se vor înregistra creşteri semnificative a numărului de călători peste graniţă, ofiţerii specilaizaţi din cadrul instituţiilor de frontieră, vor fi repartizaţi în acele puncte de trecere pentru a face faţă impedimentelor apărute. La fel, a fost pregătită tehnica specială de control vamal, iar controlul vamal va fi efectuat în baza analizei de risc.
Suplimentar, Serviciul Vamal comunică că şi pe segmental transnistrean vor fi întreprinse acţiuni de simplificare a controlului vamal în cadrul posturilor interne cu suplinirea colaboratorilor vamali şi efectuarea unui control vamal selectiv.
Anul trecut, în perioada sărbătorilor de paști au fost înregistrate aproximativ jumătate de milion traversări persoane şi mai mult de 96 mii traversări mijloace de transport. Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu Ucraina, în special punctul de trecere Otaci, urmat de Vălcineţ, la fel și punctele de trecere de la frontiera moldo-română Leuşeni, Sculeni, Giurgileşti-Galaţi. Un număr semnificativ a fost înregistrat şi la Chişinău Aeroport.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pana-la-21-mai-controalele-la-frontiera-vor-fi-simplificate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19