Select your Top Menu from wp menus

1 APRILIE se apropie. Unele dintre cele mai reuşite şi nereuşite farse – VIDEO

Ziua de 1 APRILIE este ziua păcălelilor. Iată un top cu cele mai reuşite sau nereuşite farse de 1 aprilierealizate vreodată, plecând de la uimitorul documentar despre copacii cu spaghete şi până la farsa cumplită ce a produs panică în America.

Iată unele dintre cele mai reuşite farse, publicate de Huffington Post:

Scaunul pentru câini de la Ikea

Animalele care fac lucruri la fel ca oamenii sunt o sursă constantă de glume. Combinând asta cu designul uneori ciudat al unui producător scandinav de mobilă, ne aflăm în faţa unei farse reuşite de 1 aprilie. În reclama respectivă, Ikea promova un scaun înalt, ca cel pentru bebeluşi, dar care era adaptat special pentru câini.

Pinguinii zburători de la BBC

Astăzi, o astfel de glumă ar putea părea nereuşită, însă în 2008, când BBC a difuzat falsul documentar, pentru a promova iPlayer, mulţi au început să-şi pună un semn de întrebare.



BBC şi copacii cu spaghete

În 1957, emisiunea Panorama a difuzat un documentar fals despre un copac cu spaghete ce era crescut de o familie de elveţieni. La acea vreme, când spaghetele erau o delicatesă şi nu erau pe larg consumate în Marea Britanie, mulţi au căzut în plasă şi au sunat pentru a cere informaţii despre cum pot şi ei planta copacul respectiv.

Un top al celor mai nereuşite farse din istoria recentă:

Faimoasa poză a monstrului din Loch Ness

În 1934, o fotografie alb-negru prezenta o creatură asemănătoare unui dinozaur, al cărei gât lung ieşea din apele învolburate şi care ulterior s-a dovedit a fi un fals. New York Times a dezvăluit că „monstrul” din fotografie era de fapt o jucărie făcută din plastic, lemn şi un submarin de jucărie.

Jurnalul secret al lui Hitler

În 1983, publicaţia germană Stern a susţinut că deţine cel mai exploziv jurnal din istorie: o colecţie de gânduri aparţinându-i lui Adolf Hitler. Deşi revista a plătit şase milioane de dolari pentru documentele respective, acestea erau de fapt “falsuri groteşti” făcute pe hârtie modernă pe care se scrisese cu cerneală din 1980. Farsa i-a costat pe editorii de la Stern, Sunday Times şi Newsweek joburile.

Autopsia unui extraterestru

La începutul lunii mai a anului 1995, producătorul şi omul de afaceri londonez Ray Santilli prezenta pentru prima oară un film care părea să constituie autopsia unui extraterestru efectuată după incidentul Roswell din 1947. El a recunoscut ulterior că era vorba de o farsă şi că pentru filmare s-au folosit creiere de oaie, gem de căpşuni şi intestine de găină.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/1-aprilie-se-apropie-unele-dintre-cele-mai-reusite-si-nereusite-farse-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19