Select your Top Menu from wp menus

Descoperire: Oamenii sunt mai „batrani” decat se credea

Un studiu recent vorbeste despre faptul ca au fost descoperite genele primului om care a trait pe planeta noastra.

Practic este vorba despre descoperirea ramasitelor unui barbat care ar fi prezentat caracteristici interesante care ii fac pe cercetatori sa creada ca acel barbat ar fi avut sau ar fi mostenit niste gene care ar fi apartinut primului om care a trait pe Pamant. Oricum, savantii nu cad de acord atunci cand vorbesc despre primul om de pe Pamant. Si e firesc, deoarece, la fel ca si in cazul nasterii Universului, nimic nu poate fi demonstrat, ci doar intuit, mai mult sau mai putin fantezist.

Astfel, unii antropologi cred ca primii oameni pe Terra au evoluat din maimute acum 4 milioane de ani, cu primii homo sapiens neanderthalis, iar acum 500.000 de ani ar fi aparut homo erectus. Dar acestea sunt estimari care sufera periodic revizuiri. Pe de alta parte, geneticienii cred ca un „Adam genetic” ar fi trait, dupa unii, acum 60.000 de ani, dupa altii, acum 150.000 de ani, cand s-ar fi dat de urma unei „Eve genetice”. In fine, daca ne luam dupa Vechiul Testament, in Geneza, primii oameni ar fi fost Adam si Eva, acum 6000 de ani.

Despre barbatul descoperit recent, se cunoaste ca era afro-american, scrie Fox News. Descoperirea genetica ar trebui sa demonstreze ca omul (sau oamenii) sunt mai „batrani” decat se credea pana acum. Mai mult, s-a observat ca trasaturile genetice descoperite nu se potrivesc in nici un fel cu arborele cromozomial. Trasaturile genetice descoperite recent ar fi vechi de 338.000, de pe vremea cand oamenii nu erau inca evoluati din punct de vedere anatomi.

Dincolo de estimarile din studiul amintit, cele mai vechi fosile umane complete sunt cele ale omului de Cro-Magnon, care dateaza de acum 90.000 de ani. Oamenii de Cro-Magnon si cei de Neanderthal au coexistat, dar numai omul de Cro-Magnon a contribuit la zestrea genetica moderna.

sursa: revistamagazin.ro

GEORGE CUSNARENCU


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/descoperire-oamenii-sunt-mai-batrani-decat-se-credea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19