Select your Top Menu from wp menus

Capsula Dragon, lansată spre Staţia Spaţială Internaţională, se confruntă cu probleme tehnice

Capsula Dragon, a companiei americane private SpaceX, a fost lansată, vineri, de la Baza Cape Canaveral. Capsula se confruntă însă cu dificultăţi tehnice în drumul spre Staţia Spaţială Internaţională, relatează Fox News.

Lansarea capsulei a avut loc la ora locală 10.00 (17.00, ora României), în a doua dintr-o serie de 12 misiuni de aprovizionare contractate de NASA.

Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX, a transmis pe Twitter că, la nouă minute după lansare, a apărut o problemă la unul dintre cele patru reactoare ale capsulei.

Controlorii de zbor încearcă să remedieze problema.

Staţia Spaţială Internaţională (ISS) se află pe orbita terestră la o altitudine de 350 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute. ISS navighează cu viteza medie de 28.000 de kilometri/oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

sursa: antena3.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/capsula-dragon-lansata-spre-statia-spatiala-internationala-se-confrunta-cu-probleme-tehnice/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19