Select your Top Menu from wp menus

Inundatii in Macedonia: O persoana a murit si mai multe sute au fost evacuate

O persoana a murit si mai multe sute au fost evacuate in urma inundatiilor care au afectat nordul si estul Macedoniei, a anuntat marti purtatorul de cuvant al guvernului macedonean, Aleksandar Gjorgjijev, potrivit Mediafax.

Victima, un barbat in varsta de 51 de ani, a fost luat de ape cand incerca sa traverseze pe jos un rau in apropiere de Kumanovo (nord) printr-un loc unde anterior vadul nu era adanc.

Mai multe sute de persoane au fost evacuate din satele amenintate de cresterea apelor provocata de ploaia care a cazut in continuu in Macedonia incepand cu sambata, conform Centrului macedonean pentru gestiunea situatiilor de criza.

Aproximativ 1.500 de persoane din estul tarii sunt complet izolate, podurile care faceau legatura cu aceste sate fiind distruse de catre inundatii, conform aceleiasi surse.

Autoritatile au declarat de asemenea ca barajul de acumulare Pisica din estul tarii este amenintat de torente.

O parte a orasului Sveti Nikole (est) de aproape 20.000 de locuitori nu are electricitate si aproximativ 48.000 de locuitori ai orasului Stip sunt lipsiti de apa potabila, conform aceleiasi surse.

sursa: hotnews.ro