Select your Top Menu from wp menus

Adevarul:Ce scumpiri ne aşteaptă în anul 2013

Creşterea accizelor şi taxelor ar putea duce la un nou val de scumpiri de la 1 ianuarie. Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, ne vor uşura buzunarele resursele energetice, alimentele, automobilele şi viciile, scrie Adevarul.
Experţii cred că pentru consumatorii casnici gazul natural se va scumpi cu circa 125 de lei pentru o mie de metri cubi, sau 2%, iar gazul lichefiat – cu 20 de bani pentru un litru.
De asemenea, de la 1 ianuarie 2013 va creşte cu 5% valoarea accizelor la importul produselor petroliere, care va avea ca efect o scumpire cu 20-40 de bani a carburanţilor.
O altă noutate este majorarea TVA în agricultură de la 8% la 20%, cu posibilitatea returnării diferenţei de 12 puncte procentuale în decurs de 30 de zile. Această măsură a fost publicată în Monitorul Oficial, deşi agricultorii au protestat împotriva ei.
„Introducerea TVA de 20% va avea efecte negative majore. Am putea asista la decapitalizarea gospodăriilor agricole şi la birocratizarea procesului de returnare a TVA. Noi am propus ca până la intrarea în vigoare a prevederii, 1 ianuarie 2013, aceasta să fie modificată. O soluţie ar fi ca diferenţa de 12% să rămână din start la producătorul agricol”, susţine Alexandru Slusari, preşedintele Uniagroprotect.
Schimbările vor viza şi taxele la ţigări şi băuturi alcoolice.Va creşte cu 5-10% şi cota accizelor pentru autoturisme.
Mai multe pe adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/adevarulce-scumpiri-ne-asteapta-in-anul-2013/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19