Select your Top Menu from wp menus

Grăniceri renunţă la obişnuita comunicare prin telefon şi radio

Serviciul de grăniceri renunţă la obişnuita comunicare prin telefon şi radio. Pe banii Uniunii Europene, grănicerii implementeză normele internaţionale de transmitere şi schimb de date. Deocamdată, inovaţiile se aplică doar la hotarul cu România, dar în viitor, acelaşi sistem va funcţiona şi la frontiera de est.

Potrivit şefului misiunii UE în Moldova, acesta este cel mai mare proiect, realizat de UE în ţara noastră. Datorită noului sistem de transmitere a datelor, frontiera de vest a ţării va intra în reţeaua informaţională europeană.
Noul sistem permite renunţarea în totalitate la serviciile obişnuite ale telefoniei mobile, deoarece pentru funcţionarea lui se folosesc frecvenţe codificate. Funcţionarii europeni afirmă că astfel de canale de schimb de informaţii sunt implementate, demult şi cu succes, în structurile de stat a multor ţări din UE.
Suma totală a proiectului este de circa 12 mln euro. Grantul este oferit Serviciului de graniceri din Moldova de către UE.

sursa: tv7.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/graniceri-renunta-la-obisnuita-comunicare-prin-telefon-si-radio/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19