Select your Top Menu from wp menus

Un asteroid din sistemul nostru solar, botezat “România”

Un asteroid din sistemul nostru solar a primit numele de “România”, fiind listat, pe 6 mai, de Uniunea Astronomica Internaţională (UAI) la numărul 71497 din Minor Planet Circular, informează Mediafax.

Cu un diametru de aproximativ 2-3 kilometri, asteroidul “România” se află între planetele Marte şi Jupiter şi se învârte în jurul Soarelui în 1.123 de zile.

De pe Pământ, asteroidul poate fi observat doar printr-un telescop mare.

Acesta nu este singurul corp ceresc care poartă o denumire legată de România. Cratere de pe Mercur, Venus şi Lună, dar şi asteroizi şi comete poartă nume româneşti, ale unor personalităţi din diferite domenii, precum Mihai Eminescu, George Enescu, Constantin Brâncuşi, Hariclea Darclée, potrivit unei statistici prezentate în ianuarie de Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/un-asteroid-din-sistemul-nostru-solar-botezat-romania/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19