Select your Top Menu from wp menus

Moldovenii cu cetăţenie română ar putea călători fără vize în SUA

Moldovenii cu cetăţenie română ar putea călători fără viză în SUA după ce un proiect legislativ a fost introdus marţi în Camera Reprezentanţilor a Congresului american, potrivit Europolitics.info.

Prevederile proiectului ar facilita includerea României, Poloniei şi Bulgariei în programul Visa Waiver (VWP), ceea ce ar însemna că cetăţenii respectivelor state ar obţine dreptul de a călători în SUA fără viză, pentru o perioadă de cel mult de 90 de zile.

Proiectul înlocuieşte actuala reglementare – care interzice accederea în VWP a statelor a căror rată de respingere a cererilor de viză depăşeşte 3% – cu o rată maximă de 3% de depăşire a şederii legale de 90 de zile. Rata de respingere de peste 3% a ţinut până acum în afara acestui program Bulgaria, Polonia şi România, pentru care acest nivel a fost, în anul fiscal 2011, de 16%, 10% şi, respectiv, 22%.

Proiectul include noi prevederi menite să stimuleze turismul în SUA, ceea ce semnatarii săi speră că va ajuta la câştigarea de susţinători printre legislatori.

Singurul alt stat membru al Uniunii Europene exclus din VWP este Republica Cipru, din cauza problemelor la controalele la frontieră.

sursa: 24h.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/moldovenii-cu-cetatenie-romana-ar-putea-calatori-fara-vize-in-sua/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19