Select your Top Menu from wp menus

Monede jubiliare şi comemorative, la vânzare. BNM afişează noi preţuri

25 monede comemorative şi jubiliare, din 9 serii, sunt disponibile spre vânzare la noi preţuri, valabile până la finele lunii mai 2012. Comercializarea monedelor jubiliare şi comemorative se efectuează prin intermediul băncilor licenţiate, care vor stabili preţul în mod independent, în mărime de până la 3% peste cel stabilit de Banca Naţională a Moldovei.

Cele mai scumpe monede scoase la vânzate rămân a fi „Doina şi Ion Aldea-Teodorovici – două inimi gemene” şi „Grigore Vieru”, confecţionate din aur. Monedele din aur „Doina şi Ion Aldea-Teodorovici – două inimi gemene” şi „Grigore Vieru” costă fiecare 9 973 lei.

Moneda „20 de ani de la înfiinţarea BNM” se vinde până la finele lunii cu 728 lei, iar moneda „20 de ani de la proclamarea independenţei RM” şi „Chişinău – 575 de ani de la prima atestare documentară” – cu 725 lei fiecare.

Amintim că în anul 2011 au fost puse în circulaţie 7 monede jubiliare şi comemorative noi. În acest an, Banca Naţională a anunţat că va pune în circulaţie alte 11 monede – „555 de ani de la urcarea pe tron a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”, „Andrei Lupan – 100 de ani de la naştere”, moneda dedicată lui Ion Creangă, „160 de ani de la publicarea baladei Mioriţa”, „Sânzienile”, „Vidra”, „Papucul-Doamnei”, „Biserica Măzăreche din Chişinău”, „Mănăstirea de la Butuceni”, „Cetatea Soroca” şi „Jocurile Olimpice de Vară – 2012”.
sursa: unimedia.md