Select your Top Menu from wp menus

Freedome House 2012: În Republica Moldova presa este parțial liberă

Presa din Republica Moldova este parțial liberă, arată raportul privind libertatea presei publicat marți, 1 mai, de Freedome House. Organizația plasează R.Moldova pe poziția a 116-a din 197 de state. În raport cu anul trecut, statul nostru a avansat două poziții.

Potrivit raportului Freedome House, R.Moldova se află printre cele 72 de state cu o presă parțial liberă. Statul nostru a acumulat 54 de puncte , tot atâtea câte și Macedonia. Din țările ex-sovietice, cu excepția statelor baltice, Republica Moldova are în față doar Georgia, care se situează pe poziția a 111-a.

Solicitat de Arena Petru Macovei, președintele Asociației Presei Indepenedente, a declarat că poziționarea pe locul 116 în acest top este un rezultat așteptat. ”În ultimul an, în Republica Moldova nu s-au produs mișcări spectaculoase care să ne plaseze în lista țărilor cu o presă liberă”, a argumentat Petru Macovei.

După R.Moldova în top se află Ucraina, Federația Rusă, R. Belarus, ultimele două fiind în lista statelor unde presa nu este liberă. România s-a poziționat pe locul 86 și face parte din țările cu o presă parțial liberă.

”Freedom of the Press 2012: Breakthroughs and Pushback in the Middle East” arată că cea mai liberă presă este în Finlanda, Norvegia și Suedia.  Încheie top-ul  Uzbekistan, Turkmenistan și Coreea de Nord. În total, raportul Freedome House include 197 de țări dintre care 66 de state cu o presă liberă, 72 de țări cu o presă parțial liberă și 59 fără liberatatea presei.

sursa: arena.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/freedome-house-2012-in-republica-moldova-presa-este-partial-libera/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19