Select your Top Menu from wp menus

Emisiunea despre ultimele 24 de ore din viata unui condamnat VIDEO

O nouă emisiune difuzată de Discovery prezintă ultimele 24 de ore ale deţinuţilor condamnaţi la pedeapsa cu moartea, scrie Daily Mail. „Death Row” va prezenta atât „beneficiile” de care se bucură condamnaţii în ultima zi din viaţă, cât şi sentimentele acestora sau metodele dureroase sau mai puţin dureroase prin care sunt executaţi.

Emisiunea, în care vor fi incluse interviuri cu paznicii şi bucătarii închisorilor, va şoca audienţa din SUA, unde pedeapsa capitală rămâne controversată, deşi este încă aplicată la scară largă, scrie Daily Mail.

Cu o zi înainte să fie executaţi, deţinuţii fac o listă cu preparatele pentru ultima cină. Paznicii spun că dorinţele trebuie să fie „în limita bunului simţ” şi că unele state din SUA limitează costurile pentru ultima cină la 15 sau 40 de dolari.

Brian Price, unul dintre bucătarii care apar în show, a fost el însuşi încarcerat 15 ani, timp în care a învăţat să gătească. Până acum, a gătit 189 de „ultime cine” pentru deţinuţi. Price spune că încearcă să gătească o masă delicioasă, ţinând cont că este ultima pe care deţinuţii o vor gusta. „Cât stau în puşcărie, deţinuţii nu au de ales şi fac ce li se spune. Când vine vorba despre ultima cină, au posibilitatea de a alege”, explică Price.

Alte două beneficii de care se bucură condamnaţii la moarte înainte de a fi executaţi sunt un duş fierbinte şi o ultimă convorbire telefonică. „După ce închizi telefonul, nu vei mai avea voie să vorbeşti cu nimeni în afara unui preot”, explică un gardian.

Apoi, urmează ultima şi poate cea mai grea decizie pe care un deţinut trebuie să o ia – el trebuie să aleagă cum va muri: spânzurat, împuşcat de plutonul de execuţie sau prin injecţie letală. Dacă alege să fie împuşcat, deţinutul va fi legat de un scaun şi va sta în faţa a cinci puşcaşi, dintre care patru au gloanţe pe ţeava armei, iar unul nu. Astfel, niciunul dintre ei nu va şti cine este responsabil pentru moartea deţinutului. Metoda cea mai puţin aleasă este prin spânzurare, fiind ultima dată aleasă în 1996.

Daily Mail scrie că pedeapsa capitală este legală în 34 de state americane, iar, până acum, au fost executate 15 persoane în 2012.

sursa: agendadeiasi.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/video-emisiunea-despre-ultimele-24-de-ore-din-viata-unui-condamnat-la-moarte/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19