Select your Top Menu from wp menus

CEC a refuzat înregistrarea grupului de inițiativă a administratorului Radio Orhei FM care vrea să ajungă președinte


CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Avelin Tabarcea.Potrivit unui comunicat al instituției, decizia se bazează pe constatarea faptului că se atestă o legătură politică directă între pretendent și Partidul Politic „ȘANSA” membru a căruia este și a fost desemnat în calitate de candidat la alegerile locale generale din toamna anului 2023. De partea cealaltă Avelin Tabarcea în ședință a declarat că nu este membru de partid. Cu 6 voturi pentru, 2 voturi împotrivă și o abținere, cererea de înregistrare a fost respinsă.
Reexaminarea cererii a fost dictată de hotărârea Curții de Apel Chișinău din 12 septembrie 2024, prin care autoritatea electorală a fost obligată să acționeze și să emită o hotărâre urmare a examinării cererii.
Avelin Tabarcea este  director al Centrului de Cultură „A. Suruceanu” din Orhei, administratorul  Complexului Sportiv Raional Orhei, al SRL ”Media Forum”care gestionează Radio Orhei FM și al Asociației Obșești ” ORH-IDEE”.