Select your Top Menu from wp menus

Date BNS: Locuitorii Republicii Moldova au micşorat consumul de gaze naturale în ultimul an

Locuitorii Republicii Moldova şi-au micşorat considerabil consumul de gaze naturale pe parcursul ultimului an, relevă datele Biroului Naţional de Statistică (BNS). Începând cu luna aprilie 2022, consumatorii au înregistrat cel mai mic nivel de consum din ultimii cinci ani, iar cel mai mare consum de gaze naturale s-a înregistrat, în medie, în luna ianuarie, urmată de decembrie, apoi, de februarie, relatează Radio Moldova.

Şi în lunile noiembrie şi martie s-a atestat un consum ridicat de gaze naturale, un factor fiind şi oscilaţiile temperaturilor din anul respectiv. 

În acest context, Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău, menţionează că UE rămâne un partener fidel al Republicii Moldova inclusiv în domeniul energetic. 

În august 2022, comunitatea europeană a acordat Republicii Moldova un grant de sprijin bugetar în valoare de 75 milioane de euro pentru a face faţă crizei energetice.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/date-bns-locuitorii-republicii-moldova-au-micsorat-consumul-de-gaze-naturale-in-ultimul-an/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19