Select your Top Menu from wp menus

ANRE a aprobat scumpirea curentului electric

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat majorarea tarifului la energia electrică. Consumatorii casnici conectați la rețelele FEE Nord vor achita cu peste 30 de bani mai mult iar cei conectați la Premier Energy – cu 51 de bani.

În cadrul ședinței din 12 octombrie, ANRE a aprobat majorarea tarifului la energia electrică.

Astfel, consumatorii „Premier Energy” S.R.L. vor achita 3,15 lei/kWh, cu 51 de bani mai mult, tariful fiind până acum de 2,64 lei, iar consumatorii Societății „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita 3,21 lei/kWh, cu peste 30 de bani mai mult față de tarifele actuale.

Potrivit ANRE, la necesitatea ajustării tarifelor stă majorarea prețului de procurare a energiei electrice de la SA „Energocom” în calitate de furnizor central de energie electrică cu circa 34%  (de la 3,24 lei/ kWh, la 4,33 lei/kWh). De asemenea, este punctată creșterea prețurilor de procurare a energiei electrice din import, dar și devalorizarea monedei naționale față de dolarul american cu circa 6 % față de valoarea aplicată la determinarea prețurilor din 8 iunie 2022.

sursa: radiochisinau.md