Select your Top Menu from wp menus

Parlamentul a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul Republica Moldova

Parlamentul a aprobat într-o ședință extraordinară, joi seara, propunerea guvernului de a impune starea de urgență pe întreg teritoriul Republica Moldova, în legătură cu situația din Ucraina. Starea de urgență a fost declarată pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 24 februarie 2022. Decizia a fost aprobată cu voturile a 88 de deputați din cei 89 prezenți în sală.

Vorbind de la tribuna parlamentului, premierul Natalia Gavrilița a lansat un apel la unitate către întreaga societate moldoveană, dar și la solidaritate cu poporul ucrainean. Gavrilița a subliniat că fluxul masiv de refugiați din Ucraina necesită măsuri urgente din partea autorităților moldovene, acest reprezentând, pentru moment, unul din riscurile cele mai mari.

Pe durata stării de urgență, autoritățile vor putea institui, între altele, un regim special de intrare şi ieșire din ţară, inclusiv de folosire a spaţiului aerian; măsuri speciale pentru gestionarea fluxurilor de migranți și de protecție a refugiaților; măsuri speciale de protecție a populației Republicii Moldova și a instituțiilor „critice” din țară; un regim special de lucru pentru agenții economici și instituțiile publice; totodată, autoritățile vor putea expulza persoanele „nedorite” și să interzică desfășurarea manifestațiilor publice și a altor activităţi în masă.

Natalia Gavrilița a dat asigurări că „instituțiile statului sunt funcționale și activează în regim normal”, iar aprovizionarea cu alimente și produse de primă necesitate nu a fost periclitată.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parlamentul-a-declarat-stare-de-urgenta-pe-intreg-teritoriul-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19