Select your Top Menu from wp menus

Noi tăieri de spaţii verzi la Orhei? Primăria vrea să ia sub construcţii încă peste 2,5 hectare de teren

Un proiect de decizie al Consiliului municipal (CM) Orhei denotă faptul că o suprafaţă mare de spaţii verzi  ar urma să fie cedată   pentru construcţii. Municipalitatea vrea  să facă acest lucru, întemeindu-şi decizia pe consultările publice care au fost anunţate pentru mijlocul săptămânii curente.

Potrivit anunţului, consultările cu toate părţile interesate vor avea loc mâine, miercuri, 17 februarie, la ora 10, în incinta Primăriei Orhei.

Proiectul deciziei CM „Cu privire la rezultatele consultărilor publice din 17.02.2022 în vederea aprobării Planului Urbanistic de Detaliu pentru modificarea subzonei funcționale din Planul Urbanistic General al or. Orhei” prevede substituirea subzonei funcționale a unui teren cu suprafața de 2,5628 ha  din „subzona spații verzi, fâşii de protecție a apelor. Parcuri silvice”, cu subzona funcțională „subzona locuibilă multietajată și alte funcțiuni complementare”.

La fel, un teren cu suprafaţa de 0,0250 ha, din aceeaşi subzonă, umează  să devină spaţiu pentru “deservirea populației, magazine, restaurante, cafenele, baruri, etc.”

Modificarea, anunţată recent de către autorităţile de la Orhei,  face parte dintr-o serie de acţiuni similare. În ultimele 6 luni, conform paginii web a Primăriei, aceasta este deja a treia consultare publică cu o asemenea tematică.

Micşorarea spaţiilor verzi  are loc în pofida faptului că, după cum arată datele statistice, Orheiul  nu e nici pe departe un oraş verde. Unui locuitor al orașului Orhei  îi revine, comparativ cu media înregistrată în localitătile urbane din republică, de două ori mai puține suprafețe de spații verzi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/noi-taieri-de-spatii-verzi-la-orhei-primaria-vrea-sa-ia-sub-constructii-inca-peste-25-hectare-de-teren/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19