Select your Top Menu from wp menus

Informațiile oferite de către procurorul general-adjunct deputaților referitor la frauda bancară din 2014

Până în prezent, statul a reușit să încaseze aproximativ 2,4 miliarde de lei de la băncile devalizate în anul 2014, a declarat astăzi, 19 februarie, în cadrul unor audieri la Comisia parlamentară pentru securitate, apărare și ordine publică, procurorul general adjunct, Ruslan Popov.

Datoria celor trei bănci la 31 ianuarie constituia 11,7 miliarde de lei, iar până în prezent au fost sechestrate bunuri în valoare de 1,2 miliarde de lei.

Ruslan Popov a precizat că în calitate de bănuiți figurează 41 de persoane fizice și 11 persoane juridice care au fost divizate în cinci categorii mari – „grupul Gacikevici”, în frunte cu fostul președinte al Consiliului de administrație al Bănci ide Economii, Grigore Gacikevici, „grupul Shor”, „grupul Platon”, „Grupul Filat” și „grupul Plahotniuc”.

Potrivit lui Ruslan Popov dosarul este unul extrem de complex, până în prezent fiind expediate în judecată 28 de cauze penale, au fost depuse cereri pentru 26 de comisii rogatorii peste hotare, fiind necesară studierea a peste 5.500 de tranzacții financiar bancare.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/informatiile-oferite-de-catre-procurorul-general-adjunct-deputatilor-referitor-la-frauda-bancara-din-2014/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19