Select your Top Menu from wp menus

Veteranii protestează în faţa Guvernului. Cer demisia Ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi

Veteranii protestează în faţa Guvernului. Ei au venit cu pancarte cu mesajele „Noi v-am votat, voi ne-aţi trădat!”, „Pra mulţi dintre voi au trădat acest popor!”, „Pe români nu-i mai vreţi fraţi. La Moscova vă închinaţi!”.

Veteranii războilui de pe Nistru protestează în centru capitalei, cerând demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat zilele trecute că armata rusă nu a făcut altceva decât să aplaneze conflictul din 1992 de pe Nistru şi să oprească vărsările de sânge.

La manifestaţie s-a decis crearea Consiliului Naţional al Veteranilor, care solicită o întrevedere cu premierul Ion Chicu pe 12 februarie.

Veteranii susţin că Ciocoi ca nu a stat în tranşee cu ei, respectiv nu se poate expune asupra subiectului şi îi cer ministrului să-şi ceară scuze. Cel din urmă nu a venit cu o reacţie.

Veteranii cer şi tratament de reabilitare gratuit o dată pe an, bilete gratuite de îndreptare la sanatoriu o dată în an şi medicamente gratuite pentru veterani şi familiile lor. 

O altă solicitare este compensarea cu 50% a plăţilor la întreţinere. Printre revendicări vor fi şi loturi de pământ şi credite nerambursabile pentru construcţia locuinţelor, indemnizaţii lunare de 1700 de lei, indemnizaţii anuale în preajma zilelor de 23 februarie, 2 martie, 27 august, transmite Radio Chişinău.

Membrii grupului de iniţiativă avertizează că, dacă nici de data aceasta vocea lor nu va fi auzită, vor uma reacţii drastice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/veteranii-protesteaza-in-fata-guvernului-cer-demisia-ministrului-de-externe-aureliu-ciocoi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19