Select your Top Menu from wp menus

Dodon CONFIRMĂ dezvăluirile făcute la Jurnal TV: Vaja Jhashi a primit ilegal identitate dublă în RM

Președintele Igor Dodon a confirmat dezvăluirile făcute aseară la emisiunea „Secretele puterii”, la Jurnal TV, precum că milionarul Vaja Jhashi a primit și el identitate dublă în RM.

Dodon a declarat, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, că pe lângă ex-liderul PD, Vladimir Plahotniuc, și Vaja Jhashi a obținut ilegal dublă identitate.

„Am spus că unul este Plahotniuc, dar a doua persoană nu am numit-o pentru că serviciile au spus că este o informație secretă. Astăzi vă pot spune că a doua persoană este Vaja Jhashi”, a declarat președintele. Asta după ce, în noiembrie 2019, după o ședință Consiliului Suprem de Securitate, Dodon a spus că are informații oficiale de la structurile speciale din țară că sunt două persoane care, în opinia SIS și altor servicii, au obținut o a doua identitate ilegal.

Dezvăluirea că Vaja Jhashi deține și el dublă identitate RM a fost făcută aseară, la Jurnal TV. Potrivit moderatorului emisiunii, Alex Cozer, cea de-a doua identitate a lui Vaja Jhashi ar fi Reznic(k).

După dezvăluirea informației, grupul Trans-Oil, deținut de Jhashi, a negat informația.

Cetăţean american, georgian, rus şi moldovean, născut în Rusia, milionarul Vaja Jhashi, este considerat un apropiat al fostului şef PD, Vladimir Plahotniuc. Acesta deține monopolul pe piața cerealelor din RM și a fost implicat într-un scandal legat de preluarea pământurilor în România. În 2018, Vaja Jhashi a însoțit în Emiratele Arabe Unite o delegație oficială a Republicii Moldova, condusă de ex-premierul Pavel Filip. Potrivit informațiilor apărute anterior în presă, Trans-Oil și milionarul Vaja Jhashi sunt sponsorii programelor pentru R. Moldova ale Consiliului Atlantic, organizația favorită a PD.

sursa: jurnal.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dodon-confirma-dezvaluirile-facute-la-jurnal-tv-vaja-jhashi-a-primit-ilegal-identitate-dubla-in-rm/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19