Select your Top Menu from wp menus

SIS DEZMINTE declarațiile făcute de Igor Dodon: Maia Sandu nu ar fi fost filată în timpul întâlnirii cu Rothschild. De unde știe președintele detalii de la acea întrevedere?

Președintele Igor Dodon s-a lăudat, ieri-seară, într-o emisiune tv, că știe toate detaliile de la întâlnirea pe care a avut-o vara trecută fostul premier Maia Sandu cu omul de afaceri britanic Nathaniel Rothschild, spunând că a aflat aceste lucruri de la Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS).

Conducerea SIS-ului, însă, neagă faptul că instituția ar fi filat-o pe Maia Sandu .

„Serviciul de Informaţii şi Securitate respinge cu fermitate afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la implicarea instituţiei în presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate în privinţa ex-premierului Maia Sandu. Totodată, facem un apel către mass-media de a evita insinuările privind realizarea de către instituţie a unor activităţi ilegale. Reiterăm că SIS, în activitatea sa, acționează în strictă conformitate cu prevederile legale, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanei”, se arată într-un comunicat de presă al SIS.

Menționăm că președintele fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu, susține că declarațiile lui Igor Dodon cu privire la obținerea „informațiilor operative” ce țin de întrevederea Maiei Sandu cu fostul proprietar al AIC, Nathaniel Rothschild, ar fi venit nu de la Serviciul de Informație și Securitate, ci de la Ministerul Apărării, unde au fost angajați mai mulți colaboratori ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul MAI.

PAS, Igor Grosu, susține că declarațiile lui Igor Dodon cu privire la obținerea „informațiilor operative” ce țin de întrevederea Maiei Sandu cu fostul proprietar al AIC, Nathaniel Rothschild, ar fi venit nu de la Serviciul de Informație și Securitate, ci de la Ministerul Apărării, unde au fost angajați mai mulți colaboratori ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul MAI. „Asta confirmă ceea ce spuneam noi anterior. Nu atât SIS se ocupa de acest lucru, cât ministrul Apărării de atunci al lui Dodon, Pavel Voicu. În loc să se ocupe de problemele Armatei el a încropit un grup din foști colaboratori ai Ministerului de Interne, Direcția 5 (DOS), care nu făceau decât să fileze membrii Guvernului, inclusiv, probabil, și pe doamna prim-ministru”, a declarat Grosu pentru deschide.md.

sursa: ziarulnational.md