Select your Top Menu from wp menus

Mulţi dintre protestatarii de la CNA, pro Tauber şi Apostolova, au fost transportaţi la Chişinău organizat, cu autocare aliniate la Primăria Orhei FOTO

Trei autocare cu susţinători ai deputatelor Marina Tauber şi Reghina Apostolova au plecat în amiaza zilei de astăzi din Orhei via Chişinău. Iniţial, autocarele au staţionat în centrul oraşului, exact în faţa Consililui raional, iar apoi s-au deplasat la Primăria Orhei. La sediul municipalităţii, unde se află şi una din filialele Partidului „Sor”, autocarele repede s-au umplut cu oameni, cu precădere de vârsta a treia.
Susţinătorii lui Tauber şi Apostolova au început să se adune în scuarul din fata Primăriei, unde se afla încă un un local al Partidului „Sor”, după ora 10 dimineaţa. Una dintre femei a declarat că nimeni nu le-a chemat şi că ele au venit acolo din propria dorinţă. Alte câteva femei, aşezate pe o bancă din scuar, au spus că pur şi simplu se odihnesc, pentru că astăzi e zi de sărbătoare.
Potrivit mass-media din Chişinău, mai mulţi susţinători ai deputatelor Marina Tauber şi Reghina Apostolova au ajuns în jurul orei 14 la Centrul Naţional Naţional Anticorupţie. Manifestanţii au cerut eliberarea celor două deputate care au fost reţinute ieri, pentru 72 de ore. Oamenii au scandat lozinci  de solidaritate cu deputatele reţinute şi contra actualei guvernări.
Dinu Ţurcanu, unul dintre liderii care conduc Partidul „Sor” la Orhei, a spus că la Chişinău au venit oameni nu doar din părţile Orheiului, ci şi din toată ţara. Ţurcanu a explicat prezenta slabă la protest prin faptul că nu a fost destul timp pentru organizare.
Deputatei Marina Tauber, fosta primară de la Jora de Mijloc, și colegei acesteia din fracţiunea lui Sor, Reghina Apostolova, fosta viceprimară de Orhei, le-a fost ridicată imunitatea parlamentară, la cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Luni, Robu a declarat în Parlament că există probe concludente că Tauber şi Apostolova încă din august 2012 au participat activ la pregătirea devalizării institutiilot financiare, acţionând în interesul grupului criminal condus de Ilan Sor.