Select your Top Menu from wp menus

Preluarea activelor Avia Invest nu poate avea loc dacă afectează interesele statului, deputat

Raportul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, care va fi prezentat la începutul lunii septembrie, va fi însoțit de concluzii și recomandări cu privire la anularea contractului sau rezilierea lui, dacă vor exista toate datele necesare acestei acțiuni. Este declarația președintelui Comisiei parlamentare de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice  în perioada 2013-2019, Igor Munteanu, transmite IPN.

Vineri, 23 august, la un briefing de presă, deputatul a declarat că preluarea activelor Avia Invest, firmă care gestionează aeroportul, de către orice grup financiar străin nu poate avea loc dacă aceasta afectează interesele statului. „Ultimele acțiuni întreprinse de grupul Şor și company creează noi circumstanțe agravante și riscuri de funcționare a aeroportului, ceea ce ridică dubii asupra bunei credințe a afaceriștilor din spatele acestei tranzacții”, a spus Igor Munteanu.

Igor Munteanu a amintit că la 12 august a sesizat Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție asupra unor posibile acțiuni ilicite la momentul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, însă între timp nimeni nu a reacționat. Potrivit deputatului, măsurile care se impuneau a fi luate în urma sesizării erau aplicarea sechestrului asupra bunului concesionat în 2013.

Igor Munteanu afirmă că ancheta nu este finalizată, însă analiza făcută până acum indică asupra unor grave încălcări de legislație și proceduri cu privire la privatizări, concesionări și parteneriate publice private.

NR Investments Ltd, o firmă de investiții imobiliare, fondată în 2007 și înregistrată în Insulele Canalului, a confirmat, la 19 august, procurarea a 95% din compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/preluarea-activelor-avia-invest-nu-poate-avea-loc-daca-afecteaza-interesele-statului-deputat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19