Select your Top Menu from wp menus

Dodon: Vânzarea „Avia Invest” a fost blocată. Investitorul a fost preîntâmpinat să nu efectueze tranzacția

Cotele de capital ale companiei concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest, nu au fost înstrăinate, în prezent fiind înregistrați aceiași proprietari, a declarat președintele Igor Dodon, după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

Mai mult, este blocată posibilitatea de a ceda aceste cote, a mai spus Igor Dodon. Astfel, compania NR Investments, care a s-a arătat interesată să cumpere acțiunile Avia Ivest, a fost preîntâmpinată de riscurile acestei tranzacții și de faptul că statul vrea să-și recupereze dreptul de gestiune asupra aeroportului.

Potrivit președintelui, contractul de concesiune trebuie să fie reziliat, întrucât, atunci când a fost semnat, există suspiciuni rezonabile că statul a fost prejudiciat. El a adus exemplul unei prevederi din document care îi dă investitorului dreptul să perceapă de la fiecare pasager o taxă de 9 euro, așa încât, doar în 2018 investitorul privat a acumulat peste 24 de milioane de euro, iar în 49 de ani suma s-ar putea ridica la aproape un miliard de euro. Asta în condițiile în care, Avia Invest s-a angajat să facă investiții de 244 de milioane de euro.

De asemenea nu au fost îndeplinite angajamentele asumate din Avia Invest, astfel încât în perioada 2014-2018 compania trebuia să investească 160 de milioane de euro, dar raportează o investiție de numai 78 de milioane, a mai spus Igor Dodon.  Potrivit lui, este necesar un audit la această companie, deoarece ar exista suspiciuni rezonabile că banii investiți ar putea proveni din furtul miliardului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dodon-vanzarea-avia-invest-a-fost-blocata-investitorul-a-fost-preintampinat-sa-nu-efectueze-tranzactia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19