Select your Top Menu from wp menus

80% din zahărul de la pieţele agroalimentare este de contrabandă

“În luna mai vânzarile de zahăr moldovenesc au scăzut cu 30% faţă de indicatorii anilor precedenţi iar în iunie diferenţa ar putea ajunge la 50% în urma creşterii contrabandei cu zahăr din Ucraina”, se spune într-o notă informativă a Uniunii  Producătorilor de Zahăr din Moldova(UPZM).

Pe pieţele agroalimentare ponderea zaharului de contraband constituie deja 80%. Potrivit UNPZ vânzătorii din pieţe pun în faţă saci cu inscripţia mărcilor Sudzucker si Magd-Vest, iar când se verifică stocurile, sunt descoperite cantităţi impunătoare de zahăr ucrainesc în saci albi.

Zahărul de contraband este de regulă ambalat în saci albi de 10, 20, 50 kg şi nu este însoţit de certificate de calitate sau facturi fiscale.

Potrivit UPZM, creşterea bruscă a activităţii contrabandiştilor este rezultatul controlului inadecvat al fluxurilor de mărfuri din partea autorităţilor regiunii transnistrene şi Ucrainei, precum şi prin complicitatea unor oficiali moldoveni care se îmbogăţesc din contrabandă.

sursa: eco.mdWarning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/80-din-zaharul-de-la-pietele-agroalimentare-este-de-contrabanda/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19