Select your Top Menu from wp menus

75 milioane de VIZITATORI pe an! Vezi unde

Dubai Mall din Emiratele Arabe Unite primeste anual tot atatia vizitatori cat Turnul Eiffel, Times Square si Disney World laolalta, scrie TopdeTop.

Deschisa in 2008, dupa patru ani de lucrari, constructia – care a necesitat o investitie de 14,5 miliarde de euro –primeste circa 75 de milioane de vizitatori pe an. Are 1.200 de magazine, un patinoar de talie olimpica, un acvariu care gazduieste 250 de specii acvatice, cel mai mare magazin de incaltaminte din lume, parcuri tematice, 14.000 de locuri de parcare, 22 de sali de cinema si chiar un simulator de Boeing 737. Pentru toate acestea dispune de peste 20.000 de angajati.

Dubai Mall nu este un centru comercial ca multe altele, ci mai curand un sit turistic. Figurand in Guinness Book pentru ca are cea mai mare suprafata comerciala din lume, el echivaleaza ca marime cu 50 de terenuri de fotbal.

Pentru  comparatie:  Times Square, din New York, este  vizitat  de 39 de milioane de persoane anual; Disney World, din Orlando, Florida, -17 milioane de persoane; Turnul Eiffel –  6,7 milioane de vizitatori.