Select your Top Menu from wp menus

72 de muniţii de RĂZBOI au zguduit Orheiul/FOTO

Ieri seara, Orheiul a fost zguduit de doua bubuituri puternice. Din fericire, exploziile au fost controlate. Genistii au detonat 72 de munitii care zceau in pamant de pe vremea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. 

Munitiile au fost depistate in padurea de la intrarea in Orhei din partea Chisinaului, la distanta de aproximativ 1 km de Spitalul de Psihiatrie. Mai intai,   au fost gasite 5 explozibile. Descoperirea periculoasa a fost facuta inca duminica, 22 februarie,de catre doi chisinauieni, care au venit in Codrii Orheiului sa caute  monede si alte trofee metalice.  Speriati de propria descoperire, cei doi au plecat acasa la Chisinau, fara a alerta organele abilitate. Politia a fost anuntata   abia in seara zilei de duminica. Si asta,  doar datorita sotiei unui ‘explorator’, care si-a convins sotul ca altfel s-ar putea produce o tragedie.

Genistii, care au venit la Orhei in prima jumatate a zilei de luni, 23 februarie, au cercetat locul cu pricina si au mai sc os la suprafata  un lot de proiectille pentru aruncatoare de mine. Intreaga captura a totalizat 72 de bombe de aruncator de fabricatie germana.

Munitiile au fost nimicite in doua explozii, efectuate de genisti chiar pe  locul unde au fost descoperite proiectilele. Dat fiind ca nu toate bombele  au fost extrase din sol, s-ar putea ca numarul lor total sa se ridice spre o suta de bucati,  estimeaza  reprezentanti ai DSE Orhei, care presupun ca in locul respectiv, cu peste 70 de ani in urma, armata germana si-a stocat munitiile de razboi.

Exploziile au fost atat de puternice, incat i-au panicat pe multi orheieni, iar unii locuitori au cartieelor din preajma au denuntat chiar si pagube. Astfel, intr-o gospodarie din cartierul Slobozia Doamnei s-ar fi fisurat peretele casei, iar in  alta au crapat sticelele de la geamuri. In acelasi timp, conducerea DSE Orhei declara  ca cel mai important este  ca s-a reusit evitarea unei tragedii cu victime umane.

  • munitie orhei 1
  • munitie orhei 2
  • munitie orhei 3
  • munitie orhei 9
  • munitie orhei 8
  • munitie orhei 7
  • munitie orhei 6
  • munitie orhei 5
  • munitie orhei 4

 

 

 

 

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/72-de-munitii-de-razboi-au-zguduit-orheiulfoto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19