Select your Top Menu from wp menus

Orheiul DĂ CEP „Zilei Vinului” din acest an

Orheiul pare a fi primul şi, la moment, singurul oraş important din republică unde autorităţile locale şi-au declarat intenţia de a sărbători pe larg „Ziua Naţională a Vinului”.
Anunţul, care a fost publicat ieri pe site-ul Primăriei Orhei, ca de obicei, este deja preluat activ de un şir de site-uri informaţionale din capitală. În acelaşi timp, azi dimineaţa informaţia încă nu era publicată pe site-ul Consiliului Raional (CR) Orhei, care a fost organizator al tuturor ediţiilor din anii precedenţi, şi care, în anunţul de referinţă, este menţionat ca parte ce invită  la „Ziua Vinului” din acest an.
In orice caz,  potrivit Primăriei Orhei, sărbătoarea apropiată va avea un program vast şi impresionant. Este preconizat ca „Ziua Vinului”, care va începe în dimineaţa de duminică, 4 octombrie, în centrul oraşului, să includă expoziții cu vânzare, degustări, concursuri cu premii, evoluări ale dansatorilor și interpreților autohtoni. La eveniment sunt aşteptate câteva zeci de vinării, întreprinderi agricole și de prelucrare a strugurilor şi delegaţii de oaspeţi de peste hotare – din Polonia, Belarus, Ucraina, România, Rusia și alte țări. In startul anunţului se menţionează că invitaţia la Ziua Vinului vine din partea CR Orhei și Primăriei oraşului.
Astfel, aceasta este a doua mare manifestaţie de toamnă organizată în comun de Primărie şi CR , după ce, cu aproape o lună în urmă, pe 6 septembrie, la Orhei au avut loc un iarmaroc şi un concert grandios.
La mijlocul lunii curente, vinificatorii din Moldova au decis ca în acest an „Ziua Vinului” să nu aibă loc din cauza protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ulterior, ministrul agriculturii a declarat că evenimentele culturale şi degustările din zilele de 3 şi 4 octombrie se vor desfăşura într-un format nou, la fiecare vinărie în parte.
Săptămâna trecută, Platforma Civică DA şi-a anunţat intenţia de a organiza pe 4 octombrie, la fel ca şi în ziua de 6 septembrie, un protest antiguvernamental de amploare la Chişinău.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/66761-2/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19