Select your Top Menu from wp menus

637 de candidați vor primi la BAC zece din oficiu la proba de limbă străină

În sesiunea de bacalaureat 2017, 637 de candidați vor primi nota 10, din oficiu, la proba de examen la limba străină. Candidații în cauză dețin certificate recunoscute internațional care atestă nivelul de cunoștințe în domeniul respectiv. Un Ordin în acest sens a fost semnat de ministrul educației Corina Fusu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Potrivit directorului Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, comparativ cu sesiunea precedentă, numărul candidaților care vor primi nota 10, din oficiu, la proba de examen la limba străină a crescut cu 38%.

„Acest fapt denotă interesul tot mai mare al tinerilor față de însușirea unei limbi de circulație internațională, iar engleza rămâne a fi în topul preferințelor. Din numărul total de solicitanți, 492 dețin certificate la limba engleză, 97 – la limba franceză, 18 – la limba germană, 16 – la limba spaniolă și 14 – la limba italiană”, a precizat sursa citată.

Nota 10, din oficiu, vor primi și elevii care au obținut locurile I, II sau III la olimpiada republicană la disciplina respectivă sau au obținut medalii la olimpiadele internaționale de profil.

Sesiunea de bacalaureat 2017 de bacalaureat va avea loc în perioada 2-20 iunie. La examen s-au înscris 19 mii 488 de candidați, dintre care 12 mii 595 sunt elevi de liceu, iar ceilalți învață la colegii universități.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/637-de-candidati-vor-primi-la-bac-zece-din-oficiu-la-proba-de-limba-straina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19