Categories: SocialȘtiri

59 de focare au fost stinse de pompierii moldoveni în sudul Greciei

59 de focare de ardere au fost stinse în primele ore de pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/ detașați în Grecia. Angajații Inspectoratului au efectuat primele misiuni de stingere pe suprafețe dificile în comun cu pompierii români, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al IGSU, pe parcursul a 24 de ore de intervenție, salvatorii moldoveni au reușit să stingă 7 ha de teren ars pe coastele munților, dar și înaintând pe relieful dificil al acestora. 

Conform informațiilor oferite de ofițerii bazei operaționale, accesul către focare este foarte dificil, iar în unele zone pompierii nu pot ajunge cu tehnică de intervenție din dotare, folosind mijloace de primă intervenție specializată.

Cei 25 de salvatori moldoveni detașați în statul elen lucrează în două ture și vor interveni pe parcursul mai multor zile pentru lichidarea focarelor de pădure devastatoare în Grecia.

În ultimele 10 zile, peste 56.000 de hectare au fost arse, potrivit datelor furnizate de Sistemul European privind Incendiile de Vegetație, în condițiile în care Grecia se confruntă cu cel mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani. Până în prezent au fost anunțate două decese și peste 18 răniți. În ajutorul pompierilor greci au venit echipaje din Ucraina, România, Republica Moldova, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 ore ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 ore ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 ore ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

8 ore ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

11 ore ago