Select your Top Menu from wp menus

500 euro – şpagă pentru o licenţă în domeniul prelucrării metalelor

Un bărbat s-a ales cu dosar penal pe trafic de influenţă, fiind reţinut în flagrant delict de către centrul anticorupţie.

Potrivit CCCEC, acesta ar fi primit 500 euro de la denunţător, susţinând că are influenţă asupra unor persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Camerei de Licenţiere pentru a-i determina să elibereze unui agent economic licenţă pentru desfăşurarea activităţii de colectare, păstrare, prelucrare, comercializare precum şi exportul resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase.
De menţionat că, anterior, bănuitul a favorizat eliberarea unui contract de executare a unor lucrări, necesar pentru a fi prezentat în vederea eliberării licenţei sus-menţionate.
Astfel, sub controlul colaboratorilor Centrului a fost efectuată iniţial o livrarea de control în sumă de 300 euro, iar în momentul reţinerii, ceilaţi 200 euro, au fost depistaţi în buzunarul hainei suspectului. Banii marcaţi „mită CCCEC” au fost predaţi benevol.
Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.
În prezent bănuitul este reţinut pentru 72 de ore.