Select your Top Menu from wp menus

50 de persoane date în căutare, reținute de IP Orhei în cadrul operațiunii „Căutare”

Timp de  9 ale anului curent, de către IP Orhei au fost reţinute 50 de persoane din cele 191 , anunţate în căutare atât  în anii precedenţi, cât și pe durata anului în curs. Au fost reţinuţi 39 de infractori sau mai bine de o jumătate din cei 74 dăţi în căutare în anul curent şi 21 – sau a şasea parte din cei 117 infractori care s-au aflat în căutare perioade mai îndelungate. Infracţiunile pe care le-au săvârşit cei căutaţi de oamenii legii din Orhei sunt diverse, printre acestea şi unele grave – jaf, omor, acţiuni violente.

Aceste date le-a oferit ofiţerul de presă al IP Orhei, Diana Maxim, cu referire la unele rezultate ale operaţiunii specializate „Căutare”, desfăşurată cu scopul de a căuta și depista persoanele anunțate în urmărire penală, a identifica cadavrele cu identitate necunoscută şi a stabili persoanele dispărute.
La fel, de la începutul anului, cetăţenii din raionul Orhei au depus la poliţie 25 de cereri pentru a fi ajutaţi să-şi găsească, mai ales, rudele plecate de la domiciliu. Toate persoanele dispărute în această perioadă au fost găsite şi reîntoarse la locul de trai în cel mult o săptămână.
Cel mai des dispar copiii şi oamenii de vârsta a treia, a precizat Diana Maxim. Potrivit acesteia, deseori copiii sunt  din centrele parentale, cei rămaşi fără supraveghere părintească sau aflaţi sub supravegherea tutorilor. Iar oamenii de vârsta înaintată, de regulă, au probleme de sănătate,  se pot rătăci cand ies de acasă și nu găsesc drumul înapoi la domiciliu.