Select your Top Menu from wp menus

5 oraşe-infraţite au delegat reprezentanţi oficiali la sărbătoarea de la Orhei

Ziua orasului si Hramul Sf.Dumitru a oferit  primariei Orhei ocazia de a-i invita in ospetie pe edilii din orasele infratite .  La invitatie au raspuns cinci orase.  Doua din acestea sunt din Romania, iar altele trei – din Ucraina.

La editia din acest an a sarbatorii sunt prezente delegatiile   din vest – din  primul oras- infratit cu Orheiul,  municipiul   Piatra Neamt,  si din orasul Bicaz,  Romania.

Invitatia de a-si delega oficialii la Orhei, pentru perioada 7-10 noiembrie,  a fost acceptata de un numar si mai mare de orase-infratite din est.  Smila,  Komsomolsk si Dolina sunt orasele ucrainene,  aparute mai recent in lista oraselor infratite cu Orheiul,  care si-au confirmat participarea la evenimentele sarbatoresti din  partile noastre.

Astazi,  nu doar Orheiul  si orheienii primesc oaspeti, ci si multe localitati din raionul Orhei. Printre aceste – satele  Paharniceni, Piatra, Zorile, Cismea, Lopatna, Jora de Sus,  Cucuruzenii de Sus, Breanova care, cu prilejul  hramului, il cinstesc pe Sfântului Mare Mucenic Dimitrie.

Conform tradiţiei populare, Ziua pomenirii Sfântului Dimitrie este considerată începutul iernii.