Select your Top Menu from wp menus

Mâncaţi sănătos de Paşti

Mâncărurile tradiţionale de sărbători sunt, de regulă, bogate în grăsimi şi calorii. Pentru evitarea problemelor digestive, nutriţioniştii recomandă limitarea „avântului culinar al sărbătorilor” printr-o alimentaţie ponderată .

Primii vizaţi sunt cei care au ţinut post. Trebuie să evite o masă abundentă, bogată în grăsimi.

Ouă, carne şi alcool înseamnă probleme digestive

Dacă mâncaţi ponderat şi nu aglomeraţi toate preparatele la o masă nu veţi avea probleme din cauza digestiei îngreunate.

În schimb, dacă mâncaţi drob, ouă, ciorbă de miel şi prăjituri, în cantităţi mari şi toate la o masă, combinate cu alcool, veţi avea de suferit.

Două ouă roşii, 150 de grame de friptură şi o prăjitură

Mai exact, ar trebui ca la masa de dimineaţă să fie suficiente două ouă, o felie de drob şi una de cozonac.

La prânz, puteţi mânca o ciorbă de miel, o friptură cu salată şi garnitură şi eventual un desert, alături de un pahar de vin.

Rolul salatei şi al garniturii este de a echilibra o masă şi în acelaşi timp de a reduce numărul de calorii şi cantitatea de grăsimi a alimentelor tradiţionale consumate. Masa de seară nu trebuie să fie din nou un festin. Pentru cină rezervaţi-vă ceva uşor, eventual o friptură rece cu salată şi renunţaţi la dulciuri.

Citeste mai multe pe: turdetur.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/40866/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19