Select your Top Menu from wp menus

40 de minori din penitenciare au beneficiat de cursuri pentru reintegrare socială

Timp de un an, 40 de minori din penitenciarele nr. 10 Goian și nr. 13 Chișinău, au urmat cursuri de comunicare, au învățat meseria de bucătar, cofetar, frizer și cizmar și au obținut certificate de absolvire pentru a se putea angaja după eliberarea din detenție. Instruirea acestora a avut loc în cadrul proiectului „O viață nouă pentru tinerii delincvenți”, implementat de către Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) și finanțat de Guvernul României, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu și ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, au participat la conferința de încheiere a proiectului care a reprezentat un model de bune practici pentru actorii locali implicați în domeniul incluziunii socio-profesionale a minorilor din detenție.

„E datoria noastră să preluăm expertiza colegilor și experiență bună pentru a avansa lucrurile: fie că e un suport pentru tineri, femei cu copii sau a proiectului nostru ambițios de implementare a regimului progresiv de detenție” a apreciat Anatolie Munteanu.

Ambasadorul Daniel Ioniță a constat că: „am reușit să facem ceva practic și necesar. Expertiza românească este rezultatul eforturilor de implementare a reformelor într-un sector important – cel al drepturilor omului”.

Proiectul a fost lansat în baza unui acord de parteneriat încheiat de DIP, Universitatea de Vest și Institutul Intercultural, ambele din Timișoara, România. Contribuția financiară a României la proiect a fost de 100 de mii de dolari din bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/40-de-minori-din-penitenciare-au-beneficiat-de-cursuri-pentru-reintegrare-sociala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19