Select your Top Menu from wp menus

4 mii de persoane vor primi insigna „Deportat. Deținut politic” și câte 500 de lei

În acest an, circa 4 mii de persoane vor fi decorate cu insigna „Deportat. Deţinut Politic” și vor primi ajutoare în valoare de câte 500 de lei, anunță Politik.md cu referire la Serviciul de Presă al Guvernului.

Pentru ajutoare a fost alocată suma de 4,5 milioane de lei. Primul ministru al R. Moldova, Vlad Filat a declarat că foştii deportaţi sînt un exemplu de demnitate civică şi demonstrează că există întodeauna o soluţie pentru depăşirea unei situaţii oricît de complicată ar fi.

În acest sens, premierul Vlad Filats-a întâlnit astăzi cu reprezentaţii Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Moldova, cărora deja le-a înmânat câte una din acele insigne. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre edificat curândă a monumentului din scuarurul gării feroviare din capital, precum și despre momentele cumplite prin care au trecut ei şi familiile lor.
Potrivit datelor oferite de Guvern, în anii 1941 şi 1949 au fost deportate 14760 de familii, adică 57698 de persoane.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/4-mii-de-persoane-vor-primi-insigna-deportat-detinut-politic-si-cate-500-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19