Select your Top Menu from wp menus

Moartea unui băiat de 12 ani a declanşat un conflict la Casa-internat pentru copii cu deficienţe mintale din Orhei

Un discipol al Casei internat pentru copii cu deficiente mintale a decedat la spitalul din Orhei. Baiatul de 12 ani suferea  de malformatii congenitale ale sistemului nervos central – o afectiune grava incompatibila cu viata, care a degenerat in coma cerebrala, dupa cum a declarat pentru Radio Orhei medicul din cadrul Casei-internat , Alexandru Hancu. Baiatul a murit pe 18 martie, la spitalul raional, unde a fost internat cu cateva zile mai inainte.

Dupa o saptamana de la deces, una din dadacele de la Casa-internat a solicitat o intalnire cu unii reprezentanti ai presei din Orhei.  Zinaida Talmatcaia s-a plans ca ea si alte dadace care ingrijeau de copil, au fost brutalizate si obligate de catre  directoarea institutiei,  Lidia Popa, sa scrie explicatii in legatura cu moartea copilului, iar ea personal a fost  cel mai tare pedepsita pentru acest caz.

Directoarea Lidia Popa neaga existenta vreunei atitudini  diferite si a  pretentiilor deosebite  anume fata de Zinaida Talmatcaia. Directoarea declara ca le-a convocat pe toate dadacele pentru a discuta cu acestea si a le atentiona  asupra necesitatii ingrijirii necontenite si speciale, pe care trebuie sa o acorde  copiilor, inclusiv celor 8 grav bolnavi care se afla in  prezent in aceasta institutie.

Potrivit administratiei Casei-internat pentru copii cu deficiente mintale din Orhei, in cadrul acestei institutii lucreaza 116 dadace care ingrijesc de 254 de baieti cu deficiente mintale.

Mai multe despre cazul de deces al discipolului Casei internat si situatia conflictuala aparuta in  rezultat  aflati din rubrica “Cazuri si necazuri” de la Radio Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/38763/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19