Select your Top Menu from wp menus

35% din moldoveni si-ar schimba jobul pentru un salariu mai mare

 Daca in anul precedent 77% dintre angajatii moldoveni si-ar fi schimbat jobul pentru un salariu mai mare, in 2012 se observa o diminuare a influentei acestui factor.
In prezent, 35% dintre respondenti au nominalizat „salariul” ca prim motiv al schimbarii locului de munca, alaturi de recunoasterea profesionala (19%) si dorinta de a profesa in domeniul de interes (18%). Printre alte motive ce ar putea sta la baza schimbarii locului de munca se numara si ocuparea unui post de manager/team leader (7%), barbatii fiind mai motivati din acest punct de vedere (56% vs. 44%).
Cele mai importante aspecte care i-ar determina pe moldoveni sa isi schimbe locul de munca, ce influenteaza procesul de selectie a unei oferte, au ramas neschimbate. Beneficiile financiare, oportunitatile de dezvoltare si recunoasterea muncii raman in top, insa remuneratia pierde teren in fata dorintei de a profesa in domeniul in care candidatii au si finalizat studiile.
Alte beneficii (21%) care influenteaza procesul de selectie al unui job sunt asigurarea medicala, urmarita cu precadere de respondentii de sex feminin (86%), masina de serviciu si concediile platite partial de angajator, cele din urma fiind dorite cu precadere de catre barbati, in proportie de 83%, respectiv 67%.
Cresterea fidelitatii angajatilor, implicit reducerea fluctuatiei de personal, pot fi realizate si printr-un program de evaluare si compensare a performatei, non-financiara, care sa vina in completarea pachetului salarial.
Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati CeeVee in martie 2012, pe un esantion total de 760 de respondenti. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje CeeVee ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie, cariera si stil de viata. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor.