Select your Top Menu from wp menus

35 de elevi au solicitat condiții speciale de examinare în sesiunea curentă de BAC

Treizeci și cinci de elevi au solicitat condiții speciale de examinare în sesiunea curentă de bacalaureat, motivate de starea de sănătate.

Natalia Screlea, specialist principal al Serviciului comunicare şi relaţii cu publicul al Ministerului Educației, a declarat pentru IPN că va fi desemnat un asistent individual pentru candidaţii care sunt în imposibilitate fizică de a scrie sau de a citi testul de examen. Candidații cu deficiențe neuro-motorii sau vizuale grave pot solicita extinderea cu 60 de minute a timpului destinat efectuării lucrării scrise şi/sau cu120 de minute în cazul probei la limba străină.

Ei mai pot cere asigurarea unui spaţiu adaptat specificului dezabilității. De exemplu: acces arhitectural în clădire, grup sanitar adaptat, accesul arhitectural la sala de examen, iluminare specială, separare de un grup mare, reducerea sau amplificarea stimulenţilor vizuali sau auditivi.

Anul trecut au solicitat condiții speciale la examenele de bacalaureat 34 de elevi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/35-de-elevi-au-solicitat-conditii-speciale-de-examinare-in-sesiunea-curenta-de-bac/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19