Select your Top Menu from wp menus

33 de mii de Pomi de Crăciun sunt propusi de Moldsilva pentru sărbătorile de iarnă

În acest an în pepinierile silvice din subordinea Agenției „Moldsilva” sunt propusi spre vanzare  32 mii puieți de molid și 1400 puieți de pin.

Înălțimea unui brad variază de la 1m pînă la 5m, majoritatea pomilor au înălțimea de 1-2m, fiind și cei mai solicitați de către cumpărători. Pentru a ajunge la această înălțime pomii cresc în pepinieră 5-7 ani, ei fiind crescuți special cu acest scop. Prețul unui pom rămîne neschimbat, conform catalogului de prețuri din 2009, adică un brad cu înalțimea de 1-1,5m va costa la pepinierile silvice 36 de lei cu TVA. Mai sunt propuse și verticele la prețul de 8 lei.

Tăierea în pepinieri a molizilor va începe din săptamîna viitoare și se va finaliza la 31 decembrie,  în funcție de necesitate și solicitari.

În cazul tăierilor ilicite de brazi din fondul forestier sau din alte spații verzi persoanele fizice riscă o amendă de la 40 la 50 unități convenționale iar persoanele juridice de la 400-500 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității conform art. 122 al Codului Contravențional al Republicii Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/33-de-mii-pomi-de-craciun-sunt-propuse-de-moldsilva-pentru-sarbatorile-de-iarna/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19