Categories: RegiuneSocialȘtiri

300 de copii din raionul Orhei au primit încălțăminte din partea unei fundații de caritate, care spune că Moldova e afectată de sărăcie, corupție și migrație

Circa 300 de copii și tineri aflați în forme alternative de îngrijire și din familii defavorizate din Orhei au primit cizme de iarnă nou-nouțe. Donația a venit din partea Fundației Children’s Emergency Relief International din Republica Moldova și a fost făcută prin intermediul Direcției de Asistență Socială din or. Orhei, anunță un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Încălțămintea a fost achiziționată în cadrul Proiectului de asigurare a copiilor și tinerilor aflați în forme alternative de îngrijire și a celor din familii defavorizate, cu cizme de iarnă pentru sezonul rece 2017-2018. Astfel, pe parcursul acestui sezon au fost distribuite în jur de 10.000 de încălțăminte în toate raioanele țării.

Pe site-ul Fundației e scris că Moldova este cea mai săracă țară din Europa, afectată de sărăcie,corupție și migrație . Pentru procurarea celor 10 mii de perechi de încălțăminte și ciorapi destinate orfanilor și copiilor aflați în situații dificile, Fundația a colectat 75 de mii de dolari.

Din 2001 până în prezent, Fundația CERI a distribuit peste 110.000 de perechi de cizme de iarnă și șosete orfanilor și beneficiarilor din instituțiile rezidențiale din țară, se spune în comunicatul ministerului.
Pe de altă parte site-ul Fundației CERI spune că prima misiune umanitară a fost organizată în Moldova, în anul 1999, de atunci fiind distribuite mai multe haine și încălțăminte la toți cei 20 de mii de copii, care locuiesc în orfelinate.

 

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

2 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

2 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

2 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

2 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

2 zile ago