Select your Top Menu from wp menus

300 000 lei, alocaţi de la bugetul municipiului Orhei, pentru o extindere destinată la 100 de câini

Consiliul Municipal (CM) Orhei a decis să aloce 300 000  lei pentru a extinde azilul de câini din cartierul Lupoaica al oraşului cu 200 metri pătraţi. Scopul urmărit este adăpostirea a încă 100 de câini, în afară de cei 150 de câini care, potrivit autorităţilor, se află în prezent în azil.

Proiectul deciziei a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei  CM Orhei, care a fost convocată extraordinar vineri, 22 septembrie, la sfârşitul zilei de lucru. Intenţia de extindere a azilului a fost anunțată cu câteva ore înainte de şedinţă,  de către Primăria Orhei care, într-un comunicat de presă, a explicat necesitatea acestui gest generos la adresa câinilor maidanezi, care va  spori şi securitatea orheienilor.

Spre seara zilei, decizia a fost aprobată cu votul covârşitor al consilierilor prezenţi la şedinţa CM Orhei. S-au abţinut doar doi consilieri, iar  vreo discuţie cât de mică pe acest subiect în plenul şedinţei  nu a avut loc.

Pentru a aloca cei 300 000 lei pentru extinderea azilului de câini a  fost nevoie de rectificarea bugetului, iar suma va proveni din mijloacele încasate din vânzarea şi privatizarea bunurilor proprietate publică a municipiului Orhei. Nota informativă care însoţeşte decizia în cauză justifică foarte laconic necesitatea alocării banilor, pe care o califică ca “necesitate urgentă” legată de serviciile de proiectare şi lucrările de extindere a azilului de câini existent.

Azilul de câini din cartierul Lupoiaica a fost inaugurat cu exact un an în urmă, pe 23 sepembrie 2016, în cadrul unei ceremonii organizate în toiul campaniei pentru alegerea preşedintelui R.Moldova. La inaugurare a participat conducerea de vârf a raionului şi oraşului, dar şi Inna Popenco, care candida atunci la înalta funcție din partea MSPR „Ravnopravie”, redenumită în Partidul „Șor”. Primarul Ilan Șor, la iniţiativa căruia a fost construit azilul, a lipsit de la evenimentul festiv  de acum un an,  din cauza că  se afla în arest la domiciliu.

foto: orhei.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/300-000-lei-alocati-de-la-bugetul-municipiului-orhei-pentru-o-extindere-destinata-la-100-de-caini/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19