Select your Top Menu from wp menus

30 de agenții de taxi, sancționate că nu vorbeau româna

30 de agenţii de taxi din Chişinău au fost sancţionate de la începutul acestui an cu amenzi de până la 2000 de lei pentru că nu se conformează legii şi continuă să-şi ofere serviciile utilizând cel mai des limba rusă.

Chiar şi aşa, comunicarea internă, dar şi preluarea comenzilor se face majoritar în rusă, iar unii şoferi nu înţeleg limba română, deşi sunt obligaţi prin lege, menţionează Info-Prim Neo.

Şi unele medicamente ajung în farmacii cu prospecte care nu au traducere în limba română. Directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, susţine că legea permite ca prospectul să fie în română sau în rusă, însă este contrazis de Agenţia pentru Protecţia Consumatorului, care avertizează că farmaciile riscă amenzi de 3600 de lei, iar importatorii pot fi amendaţi cu până la 10 de mii de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/30-de-agentii-de-taxi-sanctionate-ca-nu-vorbeau-romana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19