Select your Top Menu from wp menus

28 de angajaţi ai Serviciului Vamal au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie

Douăzeci şi opt de angajaţi ai punctelor vamale Tudora şi Palanca au fost reţinuţi sub  bănuiala de corupere pasivă. Este vorba despre inspectori vamali, şefi de ture, şefi de post, dar şi şeful şi adjunctul Biroului Vamal Bender. Toţi au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore şi plasaţi în izolator, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, reţinerile au avut loc ca urmare a unor percheziţii de amploare la punctele vamale Tudora şi Palanca, dar şi la domiciliile bănuiţilor. Grupurile de urmărire penală au descins, în această dimineaţă, pentru a acumula probe ce ţin de colectarea ilicită a mijloacelor băneşti de către inspectorii vamali de la persoanele care transportau produse alimentare agricole spre piaţa din Ucraina. În schimbul neefectuării controalelor vamale, inspectorii ar fi perceput taxe ilicite de la călători.

S-a depistat că banii nu s-ar fi oprit la inspectori, dar ar fi fost transmişi şefilor de tură, care, la rândul lor, îi transmiteau şefilor posturilor vamale. În cele din urmă, mijloacele colectate ar fi ajuns la şeful Biroului Vamal Bender.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reţinute riscă până la zece ani de închisoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/28-de-angajati-ai-serviciului-vamal-au-fost-retinuti-intr-un-dosar-de-coruptie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19