Select your Top Menu from wp menus

25 de persoane au fost reținute în urma unei operațiuni antidrog

95 de persoane sunt suspectate că ar fi implicate în trafic de droguri în cantități deosebit de mari, dintre care 25 au fost reținute. Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 15 milioane de lei. Informațiile au fost prezentate joi, 9 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Ion Țurcan, șeful Direcției antidrog a Inspectoratului General al Poliției, a declarat că au fost documentate mai multe grupări criminale, care au anumite conexiuni directe sau indirecte între ele și care dețineau celule de distribuție a drogurilor în toată țara. Practic jumătate dintre suspecți au antecedente penale, iar opt și-au ispășit pedeapsa în locuri de detenție. Aceștia au fost condamnați anterior pentru infracțiuni legate de droguri, șofat în stare de ebrietate, jaf, escrocherii. Cinci dintre suspecți sunt studenți.

Cele 25 de persoane reținute au vârsta cuprinsă între 19 și 47 de ani și sunt învinuite de organizarea și intermedierea traficului de droguri. Trei sunt femei, dintre care una este însărcinată.

În cadrul operațiunii, polițiștii au ridicat peste 35 kg de droguri de diferite tipuri, patru pistoale și peste 250 de cartușe de luptă, echipament de camuflare și deghizare.

Corneliu Groza șeful Direcției municipale de poliție, a declarat că drogurile erau comercializate prin intermediul rețelelor de socializare și a programelor electronice de comunicare. Doar în capitală au fost identificate în jur de o sută de ascunzișuri unde erau lăsate drogurile pentru clienți. Drogurile erau aduse prin contrabandă din Olanda, China, Ucraina etc.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/25-de-persoane-au-fost-retinute-in-urma-unei-operatiuni-antidrog/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19