Select your Top Menu from wp menus

25 de elevi din Bieşti, Orhei au învăţat în acest an despre sursele de energie regenerabilă şi eficienţa energetică

25 de elevi din Bieşti au învăţat în acest an despre sursele de energie regenerabilă şi eficienţa energetică. Elevii din clasale a VII-VIII a Liceului din Bieştii împreună cu cca 3000 de copii de la alte 63 de şcoli din Republica Moldova au beneficiat de un curs de instruie pe durata anului în cadrul Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă”.

În anul de studii 2012-2013, elevii din şcolile cuprinse de iniţiativa educaţională au participat la dezbateri în cadrul şcolii, au avut lecţii în format webinar unde au discutat on-line cu sute de colegi din alte şcoli pe teme de energie eco, au vizitat gospodării casnice, instituţii publice ce utilizează energia regenerabilă, au construit machete de panouri fotovoltaice, turbine eoliene sau centrale pe biomasă şi au jucat spectacole pe teme ecologice.
Cei mai activi elevi, selectaţi în urma unui concurs, vor participa în perioada 1-11 iulie, la tabăra de vară „Energel”, locul de întâlnire a promotorilor energiei regenerabile şi eficienţei energetice.
Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de 4 ani, implementat în 2011-2014. Bugetul total al proiectului este de 14.56 milioane Euro, acordați de Uniunea Europeană (14 mln Euro) și PNUD Moldova (560,000 Euro). În cadrul proiectului , gradiniţele din Mitoc , Bieşti şi Camencea, dar şi centrul de sănatate din Morozeni se vor încalzi cu cazane ce vor utiliza în calitate de combustibi,l brichete din biomasă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/25-de-elevi-din-biesti-orhei-au-invatat-in-acest-an-despre-sursele-de-energie-regenerabila-si-eficienta-energetica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19