Select your Top Menu from wp menus

23 de ani a fost considerat o legumă, dar era perfect lucid

Telegraph scrie povestea incredibilă a unui om perfect lucid, dar care a fost considerat, timp de 23 de ani, o legumă. Belgianul Rom Houben era paralizat, dar nu putea să le spună doctorilor asta. Potrivit lor, pacientul ‘a intrat în comă’, în urma unui accident de maşină, în 1983. Pentru ei, conştiinţa lui nu exista.

De abia acum trei ani, Rom a fost diagnosticat corect, iar cazul său a ajuns în atenţia comunităţii academice.

Până atunci, la fiecare examinare, pacientul fusese testat greşit. A suferit în tăcere, 23 de ani, incapabil să comunice celor din jur că îi vede, îi aude şi ştie tot ce se petrece în jurul său, scrie realitatea.net.

Cu ajutorul tehnologiei recente, doctorii au văzut că creierul său funcţionează normal. Prin terapie, Rom poate să tasteze acum mesaje pe computer. „Am devenit un martor al propriei suferinţe”, povesteşte acesta.

„Nu există cuvinte care să descrie ce am simţit în această perioadă”.

Neurologul Steven Laureys, cel care a descoperit adevărata stare a pacientului, povesteşte că se întâmplă deseori ca pacienţii în comă să fie diagnosticaţi greşit.

sursa:realitatea.net


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/23-de-ani-a-fost-considerat-o-leguma-dar-era-perfect-lucid/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19