Select your Top Menu from wp menus

Orheiul Vechi, gazda şcolii Creative Writing pentru 16 tineri condeieri

 Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”  de la Chișinău susține prima Şcoala de Creative Writing (ediția I) din Republica Moldova, ce se desfășoară la Orheiul Vechi în perioada 20 – 26 iulie.

Timp de cinci zile cât va dura Şcoala de Creative Writing, scriitori si profesori universitari din Romania si R.Moldova vor  ţine un curs sau un atelier de creative writing, în cadrul cărora vor încerca să-i ajute pe tinerii scriitori să descopere unele dintre secretele meseriei de scriitor.

La această şcoală au fost invitaţi 16 tineri scriitori pentru a audia cursurile şi pentru a scrie poezie şi proză, texte care, ulterior, vor vedea lumina tiparului între copertele unor antologii.

Cursanții sunt, în marea lor majoritate, elevi de liceu, studenţi sau absolvenţi de universitate din Republica Moldova şi din România care s-au afirmat pe paginile revistelor literare sau la cenacluri şi ateliere de creative writing.

Şcoala de Creative Writing este iniţiată de către Asociaţia Noii Barbari şi de către Biblioteca Ştefan cel Mare, filiala Bibliotecii Municipale B. P. Hasdeu şi cu sprijinul Departamentului de Cultură al Primăriei Municipiului Chişinău.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/21857/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19