Select your Top Menu from wp menus

21 de porci PÂRJOLIŢI de VII în incendiu la Cucuruzenii de Sus

În noaptea de luni spre marţi, un incendiu devastator a izbucnit la Cucuruzenii de Sus. Pălălaia a cuprins crescătoria de porcine de pe teritoriul gospodăriei auxiliare a Şcolii profesionale din Orhei. În încăperea crescătoriei se aflau 21 de animale – scroafe de fătat, dar şi purcei cu greutatea de 50-100 de kilograme. Niciun animal  nu a supravieţuit, intoxicandu-se cu fumul înnecăcios provocat de flăcările care s-au razpandit cu repeziciune pe întreaga suprafaţă a încăperii de aproximativ 120 m2.  Asta, şi din cauza acoperişului uşor inflamabil, compus din stuh şi ardezie.

Potrivit locotenentului-major al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei, Afanasie Stici, pompierii au fost alertaţi la câteva minute până la miezul nopţii. La Cucuruzenii de Sus s-a deplasat o autospecială cu 4 pompieri, care au constatat că focul a mistuit practic toată încăperea crescătoriei de porcine, iar cele 21 de animale din interior au pierit.
Cauzele şi circumstanţele incendiului urmează a fi stabilite. În prezent se examinează doua versiuni: una – despre un posibil scurtcircuit în reţeaua elecrtică şi alta – despre o probabilă incendiere intenţionată, a precizat Afanasie Stici.
Paznicul nu se afla pe teritoriu în momentul izbucnirii incendiului. Acesta ar fi declarat că a lipsit nu mai mult de o jumătate de oră, aflându-se acasă, la o distanţă de vreo 150 de metri de la locul incidentului. La întoarcere, ar fi găsit crescătoria cuprinsă de flăcări imense, iar ardezia trosnind pe acoperiş.
Sătenii din Cucuruzenii de Sus, ÎNGROZIŢI! Oamenii cred că incendiile din ultimele zile nu sunt întâmplătoare şi dorm cu FRICA-N SÂN. REPORTAJ FOTO

Acesta este deja al patrulea incendiu la gospodăria auxiliară din Cucuruzenii de Sus a Şcolii profesionale din Orhei. În cazurile precedente, când au ars nutreţurile, focul ar fi fost pus intenţionat.

Pagubele pricinuite de incendiul de la inceputul saptamanii curente  vor fi estimate de catre contabilitatea institutiei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/21-de-porci-parjoliti-de-vii-in-incendiu-la-cucuruzenii-de-sus/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19